Viden, udvikling og samvær
8900 Randers CVælg område
Vis underviser

Underviser

Dorte Lyager
Ledige pladser

Strik og stress - AFLYST

Ved spørgsmål ring til 86 81 21 00

Dorte Lyager havdeen succesfuld karriere i medicinalbranchen, da hun bragede ned med hvad hunførst troede var stress i forbindelse med et voldsomt og traumatisk sygehusforløb. En veninde dukkedeop med et par strikkepinde og sagde ”STRIK!” og det blev startskuddet tilbedring. På grund af sin uddannelse som molekylær- og cellebiolog begyndteDorte at interessere sig for de processer, der skete i kroppen når man strikkerog hvordan dette kunne udnyttes i forbindelse med stress-recovery. Det førtetil bogen “Strik og Stress af”, der udkom i 2006.
Den voldsommeoplevelse havde dog udløst en Bipolar Lidelse, og i mange år svingede Dortemellem perioder med fuld fart frem og depressioner, hvor strikkepindene var entro følgesvend som restitution. De kunne dog ikke forhindre nye episoder.
Først i 2014 fikDorte med hjælp fra en ny praktiserende læge gang i et recovery-forløb, hvorsygdomsindsigt, antiinflammatorisk kost, motion, wellness og vinterbadningkunne supplere timerne med strikkepindene.
I dag er Dortesymptom- og medicinfri, meget aktiv helårs open water svømmer og spirendetriatlet.
Dorte fortæller omsin recovery-rejse og deler ud af sin viden om de biokemiske og fysiologiskeprocesser, man selv kan påvirke fx via strikkepindene, kosten og vinterbadning.


Sind og AOF Randerssætter fokus på det skrøbelige sind gennem en række foredrag.

Under #BRYDTABUETkom der stor fokus på det uperfekte, komplicerede og udfordrende liv. Der blevinviteret med til hverdagen bag facaderne og der blev vist nuancer af, hvordanlivet også kan tage sig ud. Mange af os har ”noget”, der udfordrer os i hverdagen,men graden og kompleksiteten af disse udfordringer kan være meget forskellige.Lige fra dagligdags bekymringer og let melankoli til invaliderende angst, dybdepression og skizofreni.
På trods af enspirende åbenhed i samfundet og den offentlige sfære, er psykisk sygdom stadigomgærdet af et stort tabu og mange mennesker holder deres udfordringer skjultaf frygt for stigmatisering og fordomsfuldhed.
Sind og AOF vilgerne åbne en dør til det komplicerede liv ved, at lade en række menneskeråbent og ærligt fortælle om deres liv og hvordan de har fundet vej, til enmeningsfuld tilværelse med indhold og glæder.
Kom og hørpersonlige hverdagsberetninger, få viden og indsigt i psykisk sårbarhed. Måske finder vi ud af at der i psykisksårbarhed er en psykisk styrke, som vi kan lære at bruge. Bliv klogere på andreog måske også på dig selv!

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 10-03-2021, kl. 19:00

Ugedag Onsdag
Holdnr6621111003
Adresse VIA University College
Jens Otto Krags Plads 3
8900 Randers C
Lokale2.08
Holdtimer3
Antal mødegange1
AfdelingAOF Randers

Kursusdage

10-03-2021 Onsdag 19:00  -  21:30

Faktaoplysning

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.