Viden, udvikling og samvær
8900 Randers CVælg område
Vis underviser

Underviser

Svend Brinkmann
Ledige pladser

Hvad er et menneske? Kend dig selv!

Ved spørgsmål ring til 86 81 21 00"Kend dig selv!” stod der over Apollontemplet i Delfi i det gamleGrækenland. I nyere tid er udsagnet fortolket som en opfordring til at gå påopdagelse i ens eget indre. Man skal kende sig selv for at kunne udvikle sigpersonligt, realisere sine indre potentialer eller blive den bedste udgave afsig selv. Ofte er selvudviklingen anset som en nødvendighed, ikke bare iprivatlivet, men også på arbejdet.


Grækerne mente dog formentlig noget andet med udsagnet: Nemlig atman først og fremmest skal kende sig selv som et menneske. Altså som et væsenmed visse almene karakteristika, der lever sit liv sammen med andre. At kendesig selv som et menneske er derfor et dannelsesprojekt, som er noget andet endindividuel selvudvikling. Men hvad er egentlig et menneske? Hvor kan et modernemenneske hente ressourcer til at forstå, hvad et menneske er? Og hvordanrealiserer man overhovedet sin menneskelighed?


Disse spørgsmål søger Svend Brinkmann at besvare i foredraget, derbaserer sig på en kommende bog med samme titel. Gennem foredraget introduceresforskellige menneskebilleder – herunder det biologiske, rationelle, følende,sociale og religiøse menneske – og det diskuteres, om nutidens samfundoverhovedet giver plads til at være menneske. Svend Brinkmann kommer også indpå, hvordan det menneskelige er under pres af en teknologisk udvikling, hvormennesket konstant søges optimeret både psykologisk, medicinsk, neurologisk ogdigitalt.


Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 25-11-2021, kl. 19:00

Ugedag Torsdag
Holdnr6621211001
Adresse VIA University College
Jens Otto Krags Plads 3
8900 Randers C
LokaleAuditoriet
Holdtimer6
Antal mødegange1
AfdelingAOF Randers

Kursusdage

25-11-2021 Torsdag 19:00  -  21:00

Faktaoplysning

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.